Net als voor het autorijbewijs zal je ook voor het motorrijbewijs een apart theorie examen moeten doen. Dit examen is gericht op de verkeersregels, weggedrag en veiligheid van de motorrijder. Test

Voor dit examen zijn er theorieboeken en oefenvragen te leen op de rijschool. Wanneer je er klaar voor bent kan je online bij het CBR een plaats reserveren voor een examen via deze site.

Wanneer je nog geen autorijbewijs hebt als je motorrijlessen wilt gaan nemen, dan ben je verplicht om voor de start van de rijlessen je theorie-examen te doen. Je hebt dan je theorie-certificaat nodig om deel te mogen nemen aan het verkeer. Als je al wel je autorijbewijs hebt dan is dat voldoende. Uiteraard moet je dan vóór het examen AVD wel je theorie certificaat gehaald hebben, anders mag je geen AVD examen doen.

Link: Een leuke site die ik elke lesser kan aanraden is: De luie motorfiets.
Op deze site verzamelen ze alles wat kan helpen bij het beter leren motorrijden. Er zijn tips voor motorrijden, er zijn aanwijzingen over het kiezen van een eerste motor, er is uitleg over koppel en vermogen: als het maar met motorrijden te maken heeft.

 

Facebook