Motor Rijlessen volgen in Zoetermeer? Neem een kijkje op onze website, als je meer informatie nodig hebt bel of stuur gerust een mail.

Naast de vele uren die hij als rij-instructeur op de weg doorbrengt, is Dennis privé ook een fanatieke motorrijder. Hierdoor kan hij zijn lessen vanuit een ruime ervaring verzorgen. Hij rijdt, bij voorkeur, tijdens de lessen zelf ook motor en voelt op deze manier hetzelfde als de leerling, zoals regen, kou enzovoort. Hierdoor kan hij zich een goed beeld vormen van elke situatie die de leerling tegen komt.

Categorie A1, A2 en A

Sinds 19 januari 2013 zijn er 3 soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A. Welke categorie motorrijbewijs je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en ervaring:

Categorie A1 voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
Categorie A2 voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
Categorie A voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Gemotoriseerde driewielers: rijbewijs A1 of A

Sinds 19 januari 2013 vallen alle gemotoriseerde driewielers (zoals een trike of driewielige motorscooter) onder rijbewijscategorie A1 of A. Vóór die datum vielen deze voertuigen soms onder categorie B.

Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een maximumvermogen van 15 kW moet je rijbewijs A1 halen. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een vermogen van meer dan 15 kW, moet je rijbewijs halen.

Was je vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs B? Dan blijven voor jou de oude regels van kracht. Je kunt in dat geval dus met je rijbewijs B gewoon blijven rijden op een gemotoriseerde driewieler.

Facebook