De lessen voor catogorie A1 worden gegeven op een Honda MSX 125 (honda grom) voor de catogorie A2 op een honda CBF500  en voor de catogorie A op een honda CBF650(2 stuks)

Je kunt gebruik maken van kleding die op de rijschool aanwezig is, zoals helmen-, motorjas en broek, handschoenen en regenkleding. Vanzelfsprekend mag je ook eigen motorkleding gebruiken. Zorg voor stevige hoge schoenen of laarzen welke de enkel goed beschermen. Tijdens de lessen draag je een oortje waardoor ik je uitleg en aanwijzingen kan geven.

De eerste les begin ik op een parkeerterrein waar je vertrouwd kan raken met de motor en je je eerste rondjes zal rijden. Wanneer je vertrouwd bent met het schakelen, optrekken en stoppen, rijden we elke les een stuk op de openbare weg, waarna we op een parkeerterrein de oefeningen voor het eerste deel van het praktijkexamen gaan oefenen. Meer informatie hierover vind je op de pagina “Praktijk”.

Na het behalen van het deel-examen AVB, gaan we elke les de openbare weg op om de verkeersdeelneming te oefenen. En wanneer je er klaar voor bent wordt dit deel afgesloten met het examen op de weg. Je rijdt dan op de lesmotor. Ik rij met de examinator in een auto achter je aan. De opdrachten van de examinator spreek ik in je oortje, zodat je tijdens het examen niet in de war raakt van een vreemde stem.

Facebook